BSA Lifestructures

Treehouse Pediatric Clinic

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true"}

Treehouse Pediatrics’ thriving practice needed room to grow. With their facility allowing room for only 4 doctors, the local Texas medical group wanted additional space to hire new physicians.

Through a beautifully structured 15,000 SF addition, BSA Lifestructures kept the “treehouse” theme alive with interiors designed to mimic various types of climates found within (and outside) our ecosystem. Each of the 21 new exam rooms fall into a different geographical theme featuring tundra, desert, rainforest, ocean, forest, and even space themed rooms. The rooms are designed carefully with young patients in mind to ease their visits and make examinations more exciting.

 

Project Statistics

    • Client:
    • Treehouse Pediatric Clinic
    • Location:
    • Round Rock, Texas
    • Size:
    • 15,412 SF
    • Year Completed:
    • 2017
    • Service Provided:
    • Architecture, Engineering, & Interiors

Along with the exam rooms, a nurse station was also added and placed in a central location with the feature of clerestory natural light.