BSA Lifestructures

Research Science Center

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true"}

The Research Science Center project provides offices, research labs, a vivarium, vivarium support space, conference and collaboration areas for Georgia State University.  As an atypical center for a large higher education campus, instead of being a free-standing single-purpose facility, the Research Science Center is multifaceted, partially comprising a three-story interior buildout and partially composed of a connecting walkway between two buildings that are the heart of Georgia State University’s research precinct.

The users requested additional collaboration space without sacrificing research space. The design team integrated collaboration areas on the connecting skyway to accommodate this requirement.
This center provides additional scientific research space for the university and secured connectivity to the Petit Science Center.

Project Statistics

    • Client:
    • Georgia State University
    • Location:
    • Atlanta, Georgia
    • Size:
    • 36,000 SF
    • Year Completed:
    • 2016
    • Service Provided:
    • Architecture & Interior Design

The project includes the buildout of floors two, three and four, and a new pedestrian bridge to the University’s Petit Science Center. The three distinctly different pieces of this project required that the design and aesthetic concepts be approached differently for each piece of the project.