BSA Lifestructures

McCourtney Hall of Molecular Science & Engineering

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true"}

The new multidisciplinary research building, at the University of Notre Dame, brings together the College of Science and College of Engineering in an open and collaborative lab environment with a focus on Drug Discovery.

In addition to anchoring the new quads, the building will begin the formation of an internal courtyard shared by future research buildings. Clustering offices and research centers in the knuckle fosters a collaborative neighborhood of interdisciplinary teams. The research labs are modular and adaptable to accommodate evolving science and changing team sizes. Labs zones accommodate hood intensive or less hood intensive research. The lab diagram consists of two bays of modular benches and hoods. An adjacent bay of flex zone can accommodate lab, support, or team space. Team space is adjacent to the flex zone and is adaptable to varied team sizes

Project Statistics

    • Client:
    • University of Notre Dame
    • Location:
    • Notre Dame, Indiana
    • Size:
    • 200,000 SF
    • Year Completed:
    • 2016
    • Service Provided:
    • Architecture, Civil, Engineering, Landscape Architecture, Interiors